Partnercontent
#Uitvoering

Nieuwe meubels kopen: let op de volgende zaken

Het kopen van nieuwe meubels kan een hele opgave zijn, maar het kan ook een eenvoudige ruimte verlevendigen en comfortabeler maken. Meubels kunnen variëren in kwaliteit, prijs en design. Het is het beste om meubels te kopen die elkaar en het bedrijf aanvullen. Voordat je nieuwe meubels koopt, zul je eerst het budget en de stijl van het bedrijf moeten bepalen. Op die manier vermijd je dat je items koop die niet goed bij het bedrijf past.

Bepaal je budget en stijl

Je zult eerst een duidelijk idee moeten hebben van de hoeveelheid geld dat je als bedrijf kunt uitgeven aan nieuwe meubels, voordat je begint met rondkijken. Ga vervolgens op onderzoek uit om inspiratie op te doen en erachter te komen wat voor meubilair het beste past bij je bedrijf past. Vergeet daarbij niet dat er vaak extra aanpassingsmogelijkheden zijn, waardoor je het meubilair op maat kunt maken. Een bankstel kun je bijvoorbeeld aankleden met kussens en vaak kun je zelf de kleur en het materiaal uitkiezen per model. Ga ook altijd na wat de afmetingen zijn, zodat je precies weet hoe het meubel in jouw kantoorruimte staat voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Hou rekening met lichtinval

De hele dag door verandert het licht, ook bij jou in het bedrijf. De lichtinval heeft heel veel invloed op de kleuren die je op kantoor gebruikt en dus ook op jouw meubilair. Het is belangrijk om te weten hoe het licht zich gedraagt, zodat je weet dat de kleuren die je zal gebruiken ook echt bij elkaar passen. Je kan ook een parasol of zonnescherm kopen en hier enigszins invloed op uit te oefenen. Als jij heel veel lichte kleuren in de buitenruimte van het kantoor gebruikt zal dit ook naar binnen toe reflecteren. Met een parasol of zonnescherm verzacht je de lichtinval en zal het licht in het kantoor ook minder fel zijn.

Neem de tijd

Waar velen de fout maken door altijd heel snel het interieur samen te willen stellen, adviseren wij de tijd te nemen. Meubels vormen een integraal onderdeel van elk interieur; het kiezen van meubels die bij de stijl van je bedrijf past, verhoogt het comfortniveau van de kantoorruimte en vormt een aanvulling op het dagelijkse kantoorleven. Neem dus vooral de tijd de juiste meubelstukken bij elkaar te zoeken en zorg er dus voor dat je op voldoende onderzoek uit gaat bij het kopen van nieuwe meubels. Vergeet ook niet aan accessoires voor in de ruimte te denken. Een wandklok aan de muur of ergometrische ondersteuningsmiddelen op ieder bureau kunnen de kleine details zijn die jouw inrichting compleet maken.

Dit artikel is partnercontent van VidaXL.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.