#Uitvoering

Nieuwe montage-oplossingen HECO op BouwBeurs

Onder het motto ‘Nieuwe dimensies’ presenteert HECO op de aankomende BouwBeurs diverse nieuwe montage-oplossingen. Onder meer schroeven in XL-formaat en producten voor hout-staal bevestigingen.

“Dankzij onze samenwerking met het Zwitserse bedrijf SFS produceren wij montage-oplossingen op maat voor nog meer toepassingsgebieden in de constructieve houtbouw”, zegt Andreas Hettich, productmanager en hoofd marketing bij HECO. “Samen met onze eigen assortimentsuitbreiding in de vorm van XL-schroeven ontstaan hierdoor voor de gebruiker nieuwe mogelijkheden.”

Oplossingen op maat

Hij doelt onder meer op de nieuwe variant met een grote bolkop van de houtschroef HECO-TOPIX, die is ontwikkeld voor een extra hoge lastafvoer. Ook presenteert HECO op de BouwBeurs een nieuwe voldraadschroef HECO-WR met lengtes van 400 tot 1000 millimeter voor bijvoorbeeld de versterking van steunvlakken of de opvang van dwarse trekkrachten. Deze schroef heeft vanwege de zinkcoating extra goede glij-eigenschappen en kan zonder voorboren worden ingeschroefd.

Hout-op-staal

De gebruiker krijgt ook veel nieuwe mogelijkheden voor hout-op-staal verbindingen. Voor een eenvoudige montage van hout op staal biedt HECO de vleugelboorschroef HECO-SC-S en de in negen lengtes verkrijgbare, zelfborende stalen deuvel. Allebei ook geschikt voor buitengebruik.
Tot de nieuw in het portfolio opgenomen bevestigingsoplossingen behoren ook voldraadschroeven voor diverse toepassingen, evenals schroefdraadstangen met houtschroefdraad. De schroefdeuvels uit het HECO-WS systeem (wood & steel) kunnen worden gebruikt voor meerlaags hout-staalverbindingen . De HECO-WB (wood bar) draadstangen maken dwarsverbandversterkingen van hout mogelijk, waarbij de opvang van krachten uitsluitend plaatsvindt via de schroefdraad.

Hoe deze en andere montage-oplossingen werken, kunnen bezoekers op de stand D066 in hal 12 van de BouwBeurs zien.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.