#Uitvoering

Nieuwe producten maken prefab bouw luchtdicht

Airtape.

Vilton brengt nieuwe producten op de markt waarmee in de prefab bouw de aansluitingen luchtdicht of brandwerend kunnen worden gemaakt. De leverancier introduceert deze (gepatenteerde) producten van Alert Isolatie op de vakbeurs Prefab die op 12 tot en met 14 oktober wordt gehouden in de Brabanthallen.

Dakvoet

Met de dakvoetisolatie wordt heel gemakkelijk een luchtdichte aansluiting van hellende daken gerealiseerd. De dakvoetisolatie is een glaswolstrook ingeseald in een dampremmende folie en voorzien van een glijslabbe. De dakvoetisolatie wordt voor het plaatsen van de prefab dakelementen aangebracht om zo de ruimte achter de muurplaat luchtdicht af te sluiten.

Airtight/ Airtape/ Firetape

Met de Airtight/Airtape wordt eenvoudig in één handeling zowel een luchtdichte als een thermische afsluiting tussen bouwdelen gerealiseerd. De Airtight/Airtape bestaat uit een gevacumeerde strook minerale wol verpakt in een dampremmende PE-folie. Na plaatsing en doorprikken van de verpakking vult de wol de tussenruimte op. De gerealiseerde aansluiting is thermisch geïsoleerd, luchtdicht en brandveilig. De Firetape is een speciale Airtape die 60 minuten brandwerend is.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Woningscheidende wand

Met de woningscheidende wand wordt heel gemakkelijk een luchtdichte en thermische afsluiting gerealiseerd tussen geprefabriceerde dakelementen boven de woningscheidende spouw, en dat alles met een optimale brandveiligheid.

Met deze producten hebben bouwers geen tapes, bandjes, kitten of PUR-schuim meer nodig, stelt Vilton.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.