#Uitvoering

Online leren over isolatiematerialen

John Dame van Kiwa BDA Geveladvies is cursusleider. (Foto: Online Bouw Academie)

Meer weten over de belangrijkste isolatiematerialen en hun eigenschappen en toepassingen? In de Online Bouw Academie kun je hierover een e-learning volgen. Abonnees van Aannemer hebben korting op de cursussen op dit platform.

Eén van de beste manieren om bestaande en nieuwe gebouwen te verduurzamen, is door het isoleren van gevels, vloeren en daken. Dat zet echt zoden aan de dijk als het gaat om reduceren van energieverbruik. De noodzaak gebouwen te isoleren, staat dan ook niet ter discussie. Maar welke methoden, technieken en materialen toe te passen?

De cursus gaat over bekende materialen als steenwol, glaswol, PUR en PIR. Maar ook alternatieve, bio-based producten zoals schapenwol, hennep, vlas of katoenvezelisolatie komen aan de orde.

De hele cursus omvat zeventien modules. Een module vraagt ongeveer 20 minuten en bestaat uit lectures, tekst, beelden, filmpjes en telkens een korte test ter afsluiting.

Voor wie

De online cursus Isolatiematerialen is bestemd voor MBO-scholieren en voor wie nieuw instroomt in de aannemerij. Maar de e-learning is ook interessant voor wie al langer actief is in de bouw en meer over de mogelijkheden van isolatie wil leren. Adviseur en docent John Dame van Kiwa BDA Geveladvies is cursusleider. Wie voldoende vragen in de test goed heeft, ontvangt een certificaat.

Deze cursus heeft twee voorname doelen.

 1. Meer kennis vergaren op het gebied van isolatiematerialen
  • De belangrijkste soorten isolatie leren onderscheiden
  • De theorie kennen achter de isolatiewaarde van een materiaal
  • Technische aanduidingen leren begrijpen en kunnen uitleggen
 2. Het juiste type isolatie in een bepaalde situatie kunnen toepassen
  • Begrijpen waar welk materiaal het beste tot zijn recht komt
  • Kunnen meedenken over nut en noodzaak van isoleren

Naar de Online Bouw Academie

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.