#Uitvoering

Oplossing voor verhoogde dakranden

De Mura XL van IsoniQ is een constructieve oplossing voor de isolatie van verhoogde dakranden, waarbij de overgang tussen dak-, en gevelisolatie optimaal wordt uitgevoerd.

Het element is onder andere geschikt voor metselwerkgevels en is een vervolg op de Mura (afkorting voor muurrand), de standaard dakrandopstand.

Verhoogde dakranden

De Mura vervangt de traditionele dakopstand tot 50 cm hoogte. De Mura XL gaat een stap verder en is specifiek gericht op verhoogde dakranden. “We zien in de bouw steeds meer dakranden hoger dan 50 cm. De windbelasting op deze hoge dakranden is aanzienlijk. Met de XL kunnen we ook aan deze vraag voldoen”, aldus Michel van Veen van IsoniQ.

Isolerend materiaal

Van Veen is overtuigd van de meerwaarde van de Mura XL binnen de gangbare bouwmethodes. “Het scheelt heel veel handelingen op de bouw en dat alleen al is een groot voordeel. Verder biedt de XL energetische voordelen vanwege de lage psi-waarde doordat het hoofdzakelijk uit isolerend materiaal bestaat. Dit in tegenstelling tot stalen borstweringssteunen die allemaal forse koudebruggen zijn, of gasbetonblokken die constructief en energetisch gezien zeker niet de beste keuze zijn. De Mura XL is constructief doorgerekend door BDA en voldoet aan de Europese normen en richtlijnen voor de bouwwereld, de Eurocodes.”

Maatwerkoplossingen

De standaardelementen worden geleverd van 50 tot 120 cm hoogte. Daarnaast kan IsoniQ ook maatwerkoplossingen leveren voor de dakopstand. Momenteel wordt gewerkt aan een volgende bouwknoopoplossing, die eind van het jaar op de markt komt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.