#Uitvoering

Praktische filmpjes over luchtdicht bouwen

Tremco Illbruck heeft drie praktische filmpjes gepubliceerd over aansluitingen die luchtlekkages geven wanneer deze niet goed worden afgedicht. In de filmpjes laat de fabrikant diverse oplossingen zien om die aansluitingen luchtdicht af te werken.

Daken

Aangezien de warmte in een woning altijd opstijgt is het dak met al zijn aansluitingen vaak een risico voor luchtlekkages. Hierbij gaat het om de aansluiting van de dakplaat op de muurplaat, de aansluiting van de muurplaat op de vloer, het nokdetail, dakplaten onderling, dakdoorvoeren, dakramen etcetera.

Kozijnen

Het grootste gevaar van luchtlekkages in een bouwschil zijn de onderbrekingen ten behoeve van kozijnen. Door al deze omtrekmeters met zorg af te dichten is het grootste potentiële lek luchtdicht. Er zijn verschillende manieren waarop kozijnen luchtdicht afgewerkt kunnen worden.

Vloeren

De aansluiting tussen de beganegrondvloer met de muur is wat betreft luchtdichtheid een kritisch punt in de bouwschil. Ook kanaalplaatvloeren vormen, door het boren in de vloer tijdens de bouw, een risico op luchtlekkages.

Stappenplan

Tremco Illbruck heeft voor luchtdicht bouwen ook een compleet stappenplan ontwikkeld waarmee de aannemer wordt ontzorgd. Bouwkundig advies, begeleiding en garantie zijn hier onderdeel van.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.