#Uitvoering

Prefab dakelement voor uitbouw nieuwbouwwoning

Dakdekkersorganisatie DNN Groep uit Emmen, bekend van het Solvena dak, introduceert een prefab dakelement met geïntegreerde Ytong koudebrugonderbreking van Xella voor de uitbouw van seriematig gebouwde nieuwbouwwoningen. Dankzij het element bouwen aannemers een uitbouw sneller en beter. Volgens Gerrit Kerkdijk, directeur van DNN Groep, neemt het dakelement aannemers werk uit handen: zij hoeven niet meer zelf een koudebrugonderbreking en dakopstanden te plaatsen. “Dat scheelt arbeid en tijd.”

Bouwkwaliteit beter

Door prefabricage is de kwaliteit van de isolatie en dampdichting eveneens beter dan op de bouw, stelt de producent. DNN Groep ontwikkelde het dakelement in samenwerking met ontwikkelende aannemer Roosdom Tijhuis en met Xella Nederland. “Met het prefab dakelement van DNN Groep hebben wij als prefab bouwer nu ook een industriële oplossing voor de uitbouw van woningen”, verklaart Erik Nijzink, hoofd inkoop & toelevering van Roosdom Tijhuis.

Opbouw dakelement

Naast Roosdom Tijhuis passen ook de noordelijke vestigingen van VolkerWessels, Dura Vermeer en Nijhuis Bouw de dakelementen toe. Het is opgebouwd uit diverse materialen, bijeengehouden door een stalen draagconstructie. De onderste laag is een dampremmende folie (0,2 mm), daarbovenop ligt een isolatiepakket van EPS of PIR (Rc 0,6) en een Ytong koudebrugonderbreking en hierop wordt een dakbedekking aangebracht. Standaard wordt gewerkt met EPDM, maar dit kan naar wens van de opdrachtgever ook een ander dakbedekkingsmateriaal zijn. De dakelementen worden door DNN Groep op maat gemaakt, afhankelijk van de gewenste beukmaat van de woning en diepte van de uitbouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.