#Uitvoering

Prefab oplossing voor plat dak uitbouw

BouwDeck is de naam van een nieuwe prefab oplossing voor het platte dak van een uitbouw in nieuwbouwsituatie. Deze week voor het eerst te zien op de Bouwbeurs (stand 11.E014).

Volgens directeur Rutger Raateland is het prefab daksysteem een uitkomst voor aannemers omdat er op een een uitbouw eigenlijk niets te verdienen valt. De aannemer heeft te maken met diverse partijen, de dakdekker moet meerdere keren naar een bouw komen – veel stappen, veel werk, weinig opbrengst. “Met een BouwDeck-element kan in één keer een geïsoleerd dak tijdens de ruwbouw worden aangebracht. Daarna kan de steiger erop en het traditionele proces verder.”

Er is een proefproject gedaan met Trebbe; bij deze bouwer wordt het prefab element nu al standaard toegepast in de Basiswoning. Volgens Raateland is het product wat betreft directe kosten iets duurder, maar haalt een aannemer dat terug op indirecte kosten. “Je bent eerder waterdicht en kunt eerder opleveren.”

Bekijk hier een filmpje over het systeem:

https://www.youtube.com/watch?v=7nhQ4Y07yYM

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.