#Uitvoering

Prefab vloer met geïntegreerde installaties

VBI introduceert de Integraalvloer voor seriematige, grondgebonden woningbouw. Dit is een vrijdragende, gewapende systeemvloer, waarin de technische installaties al volledig zijn aangebracht in de fabriek. Hij is ontwikkeld voor het snel realiseren van geïndustrialiseerde nieuwbouwwoningen. De prefab geproduceerde vloeroplossing met een geïntegreerd trapgat is aan de plafond- en bovenzijde direct klaar voor een versnelde afbouw. Hierdoor worden bouw-, coördinatietijd en bouwkosten aanzienlijk gereduceerd, zo bewijst een eerste toepassing door KlokGroep.

“De vloervelden worden in een half uur gelegd”

Het ontwikkel- en bouwbedrijf uit Nijmegen heeft in november vorig jaar de VBI Integraalvloer voor het eerst toegepast bij een viertal grondgebonden woningen in Arnhem. Deze sociale woningen zijn ontwikkeld vanuit hun eigen woonconcept voor betaalbare, duurzame woningen. Volgens Arjen Graven van KlokGroep draagt de prefab vloer van VBI bij aan plannen om het schrijnende woningtekort in Nederland aan te pakken via industrialisatie van het bouwproces.

Tijdwinst

De VBI Integraalvloer is een compleet prefab-element dat diverse technische componenten bevat, zoals de W- en E-installaties en kant- en-klare vloerafwerking, die in de fabriek al zijn toegepast. Deze onderdelen hoeven dus niet meer op een traditionele manier op de bouwplaats aangebracht te worden en dat levert een forse tijdswinst op. Graven: “De vloervelden worden in een half uur gelegd. De realisatie van een volledig casco heeft een gemiddeld tempo van een woning per dag, waarin onder meer het leidingwerk, de afwerkingen en de binnenwanden in het casco gereed zijn.” Gunstig aan prefab elementen vindt hij dat met dit prefab-element een voorspelbaar bouwproces gegenereerd kan worden, met minimale toleranties en voorspelbaar in tijd en kwaliteit. Het plug- & play vloerconcept wordt in de fabriek van VBI onder geconditioneerde omstandigheden in elkaar gezet. “Kwaliteitscontroles kunnen hierdoor beter, of zelfs geautomatiseerd, worden uitgevoerd”, zegt Graven.

Lichtgewicht

De VBI Integraalvloer is een lichtgewicht vloerelement, dat een derde lichter is en sneller is te installeren dan een vloer die volledig met beton wordt vervaardigd, aldus de producent. Dennis Duffels, marketingmanager van VBI: “Zware kranen zijn niet meer nodig op de bouwplaats om de VBI Integraalvloer in het casco te kunnen zetten.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.