#Uitvoering

Prijs voor overkoepelend accusysteem CAS

Metabo-accu met een tacker van de firma Prebena.

Het door Metabo geïnitieerde, fabrikanten overkoepelende accusysteem, het Cordless Alliance System (CAS) heeft dit jaar de EISEN innovatie-award gewonnen. Dit is een onderscheiding voor innovatieve productontwikkelingen, die om de twee jaar in combinatie met de internationale Eisenwarenmesse wordt toegekend, al ging de beurs zelf dit jaar niet door. De jury was vooral onder de indruk van de duurzaamheid van de samenwerking.

Klantvriendelijk

Het fabrikanten overkoepelende accusysteem boekte succes in de categorie Gereedschap, handgereedschap, elektrisch gereedschap en toebehoren en werd in het bijzonder onderscheiden voor de duurzaamheid. Want binnen CAS werkt al het accugereedschap op één en dezelfde accu – dat is niet alleen efficiënt, maar ontziet ook de natuurlijke bronnen. Tenslotte hebben professionele gebruikers daardoor veel minder accu’s nodig en kunnen de beschikbare accu’s optimaal benutten. De onoverzichtelijkheid op het gebied van accu’s en laders van verschillende merken, die men nog steeds op veel bouw- en werkplaatsen aantreft, behoort daarmee voorgoed tot het verleden.

De jury van de EISEN sprak haar waardering uit voor de samenwerking van de CAS-partners in het voordeel van de klanten en de klantvriendelijkheid. “CAS is geen product op zich, maar een extreem innovatief idee”, licht de beursorganisatie toe.

17 bedrijven aangesloten bij CAS

Het Cordless Alliance System (CAS) is een door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen geïnitieerd, fabrikanten overkoepelend accu-systeem. CAS ging in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit diverse segmenten van start. Inmiddels zijn er 17 bedrijven aangesloten: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/edding, Birchmeier, fischer en Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst abrasives. Binnen dit in de branche unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-partners voor 100% uitwisselbaar en kunnen willekeurig met elkaar gecombineerd worden.

1 reactie op “Prijs voor overkoepelend accusysteem CAS

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.