#Uitvoering / Partnercontent

PVC vloeren: perfect voor elk huis!

PVC vloeren zijn tegenwoordig steeds populairder in Nederlandse huizen. En dat is niet voor niets! PVC vloeren zijn ontzettend duurzaam, makkelijk te onderhouden en bovendien ook nog eens relatief voordelig. Ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe vloer voor hun huis. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een PVC vloer kunt leggen. We geven tevens ook wat tips mee voor het onderhoud van de vloer, zodat je dit kunt delen met jouw klant.

Verschillende soorten en maten

PVC vloeren worden geleverd in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een vloer met een houtstructuur, een vloer met een steenstructuur of bijvoorbeeld een effen vloer. Wat de keuze ook is, je kunt er altijd vanuit gaan dat je een kwalitatief hoogwaardige vloer in huis haalt.

Ondergrond goed voorbereiden

Voordat je aan de slag gaat met het leggen van de vloer (jouw klant kan voor de mooiste vloeren terecht op laminaatenparket.nl), is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je de vloer eerst grondig stofzuigt of dweilt. Heb je een houten ondergrond? Zorg dan dat deze eerst goed is geschuurd en ontvet. Als je ondergrond klaar is, kun je gaan beginnen met het leggen van de vloer.

Werk altijd richting de uitgang

Leg de eerste PVC vloerplaat met de grove kant naar boven. Begin in een hoek van de kamer en werk je vervolgens richting de uitgang. Zorg ervoor dat de platen ongeveer 10 cm van de muur af staan. Wanneer je de tweede plaat neerlegt, kun je deze beter iets verlengen, zodat je de randjes later kunt afsnijden. Let er wel op dat je de tweede plaat niet meer dan 2 cm verlengt, zodat je genoeg ruimte overhoudt voor de afwerkrand. Wanneer je de tweede plaat hebt gelegd, kun je deze vastklikken op de eerste plaat. Dit doe je door de twee platen in elkaar te drukken, zodat de kliklijsten in elkaar grijpen. Let er wel op dat je de platen niet per ongeluk verkeerd om legt, want dan klik je ze niet vast. Als je de platen goed hebt vastgeklikt, kun je doorgaan met het leggen van de volgende platen. Zo werk je verder totdat je de vloer helemaal gelegd hebt.

Afwerkrand bevestigen en vloer schoonmaken

Wanneer je klaar bent, is het tijd om de afwerkrand te bevestigen. Dit doe je door de afwerkrand tegen de muur te drukken en deze vast te schroeven. Hierna kun je de vloer stofzuigen of dweilen. Gebruik hiervoor geen chemische middelen, maar gewoon een sopje met wat zeep. Wil je de vloer echt laten shinen? Gebruik dan een vochtige doek om de vloer af te nemen. Vergeet ook niet de afwerkranden goed te reinigen.

Dit artikel is partnercontent van Laminaat en Parket

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.