#Uitvoering

QR-code op kozijn biedt info bij onderhoud

Kumij en Gevelbeheer Nederland, onderdeel van de Rollecate Groep, leveren alle kunststof kozijnen sinds dit jaar met een in het profiel gelaserde QR Code. Deze is zo geplaatst dat hij geen afbreuk doet aan de esthetische eigenschappen van de kunststof kozijnen.

Roelof Docter, directeur van producent Kumij, legt uit. “Voor periodiek onderhoud of in geval van acute service is het door de QR Code mogelijk om project specifieke informatie naar boven te halen. De gebruiker van de kozijnen kan de QR Code op een eenvoudige wijze scannen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een mobiele telefoon.”

‘Geen opnames’

Vervolgens belandt de gebruiker op een speciaal ingerichte webpagina met project- en productspecifieke informatie. Wanneer er contact opgenomen wordt met Gevelbeheer Nederland om het onderhoud of de service uit te voeren zijn alle benodigde gegevens accuraat en snel voorhanden. Daardoor kan er snel worden geschakeld. “De klant wordt ontzorgd en is goedkoper uit omdat wij alle benodigde gegevens bij de hand hebben en geen opnames hoeven te doen”, aldus Roland van Slooten, directeur Gevelbeheer Nederland.

De Rollecate Groep zal de QR code ook voor de aluminium en stalen kozijnen ontwikkelen.

1 reactie op “QR-code op kozijn biedt info bij onderhoud

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.