Praktijkcase
#Uitvoering

QuadCore sandwichpanelen voor high-tech uitstraling

Snel, brandveilig, energie-efficiënt én duurzaam bouwen. Renson, Europees trendsetter in ventilatie, zonwering en outdoor living, koos voor haar gloednieuw Outdoor Experience Center voor alle voordelen van de QuadCore Technologie van Kingspan.

State-of-the-art Outdoor Experience Center

Je kan er niet naast kijken wanneer je langs de Belgische E17 richting Kortrijk rijdt. Op een terrein van maar liefst tien hectare neemt woonklimaatspecialist Renson haar intrek in een indrukwekkende productiesite met burelen, test- en trainingscentra. Inclusief een showroom voor haar snelst groeiende afdeling: outdoor living. Maar liefst 250 medewerkers krijgen er een duurzaam onderdak waar ze gezond, gerust en productiever kunnen werken.

Architect Wim Embo van Embo Architecten uit Waregem gaf vorm aan het gebouw. “Een uitdagend project. We bekleedden deze futuristische vestiging met 10.000 m2 Kingspan QuadCore panelen. Dat is veel. Toch konden we mooie egale vlakken creëren met een minimum aan zichtbare verbindingen. Een enorm voordeel voor het design én de duurzaamheid van het gebouw. Want hoe minder bevestigingspunten, hoe minder vervuiling of luchtlekken.”

‘Dankzij het beperkte gewicht hoeven we bij de montage geen zware kranen in te schakelen. Ook de bezetting van het personeel kan hierdoor beperkt blijven.’

Sven Verledens, projectopvolger bij Isocab Construct

“Net als bij al onze andere ontwerpen vormen ook hier een correcte isolatie, energiezuinig ventileren en aandacht voor hernieuwbare energie de leidraad. Bovendien zijn de QuadCore panelen bijzonder licht waardoor we het technisch gewicht konden beperken en de stabiliteit garanderen. Het assortiment gevelpanelen met QuadCore kern biedt ons zekerheid op vlak van kwaliteit, thermische prestaties en brandveiligheid. Het AWP Supreme gevelpaneel biedt zelfs 60 minuten brandwerendheid zonder in te leveren op design en esthetiek. Een unieke troef.”

Isocab Construct bevestigt installatiecomfort

Isocab Construct begeleidde het Renson-project van A tot Z.Sven Verledens, projectopvolger bij Isocab Construct, bevestigt alle voordelen van QuadCore: “Bij de montage van de sandwich panelen krijg je meteen een volledig afgewerkte muur. Zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde. Het paneel wordt onzichtbaar gemonteerd en maakt aanvullende montagevoorwaarden overbodig, er hoeft zelfs geen extra aannemer aan te pas komen om de muren af te werken. Daarnaast is het installatiecomfort zeer hoog. De panelen worden geleverd op de gevraagde lengte – tot 18 meter – waardoor grote oppervlaktes in één keer gemonteerd kunnen worden. De kwaliteit, stabiliteit en het beperkte gewicht zijn bij montage de belangrijkste troeven.”

Dit artikel is partnercontent van Kingspan Insulated Panels.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.