#Uitvoering / Partnercontent

Reinigbare muurverf voor een onderhoudsvriendelijk resultaat

Met een likje verf geef je een ruimte direct een echte opfrisser. Tegenwoordig kun je kiezen tussen oneindig veel kleuren en verschillende afwerkingen. Maar ben je ook al op de hoogte van speciale reinigbare muurverf? Deze verfsoort brengt heel veel voordelen met zich mee. In dit artikel leggen we kort uit wat het is, waar en wanneer je deze verf gebruikt en hoe je de reinigbare verf het beste kunt aanbrengen.

Wat is reinigbare muurverf?

Heb je wel eens geprobeerd om een muur met gewone verflaag schoon te maken? Dit was waarschijnlijk geen makkelijke klus. Met een vochtig doekje maak je geen verschil en met chemische schoonmaakmiddelen kun je het oppervlak juist weer beschadigen. Reinigbare muurverf (ook wel afwasbare muurverf genoemd) is daarom een uitkomst. Deze muurverf is schrobvast en vuilafstotend. Je kunt het oppervlak eenvoudig schoonmaken zonder dat de muur of de verflaag wordt aangetast. Kleine vlekken haal je snel weg met een doekje, maar voor hardnekkig vuil kun je gerust professionele schoonmaakmiddelen gebruiken.

Waar en wanneer gebruik je reinigbare muurverf?

Omdat deze muurverf zo hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is, kan het op heel veel plekken toegepast worden. Bijvoorbeeld in een keuken, het toilet of de badkamer. Maar het komt ook erg goed van pas in bedrijfspanden, horecagelegenheden en scholen. Het is dus geschikt voor zowel privégebruik als voor grote projecten.

Welke verfmerken zijn de beste keuze?

Er zijn verschillende verfmerken met een reinigbare muurverf in hun assortiment. Het is altijd slim om te kiezen voor een professioneel merk en om de omschrijving/reviews goed door te lezen. De Sigmapearl Clean Matt is bijvoorbeeld een hele goede keuze. Het is de best reinigbare muurverf van het merk Sigma! De verf heeft een hoge kwaliteit, een extreem mat uiterlijk, een goede dekking en altijd een perfect resultaat. Je kunt deze verf onder andere kopen via de webshop van Onlineverf.

Hoe breng je de verf aan?

Als je kiest voor een kwalitatieve muurverf, is het ook eenvoudig aan te brengen. De hierboven genoemde Sigmapearl Clean Matt heeft een goede dekking en vloeit goed. Hierdoor kunnen niet alleen vakmensen, maar ook thuisklussers deze verf prima gebruiken. Het belangrijkste is dat de muur eerst goed wordt schoongemaakt en (indien nodig) wordt behandeld met een fixeer en voorstrijkmiddel. Voor het beste effect breng je daarna twee lagen van de reinigbare muurverf aan. Laat de verf tussendoor goed drogen. Gebruik bovendien altijd verfkwasten en/of een roller van hoge kwaliteit voor het optimale resultaat.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.