#Uitvoering

Rolsteiger per 2018 volgens fabrikant Altrex

De gebruiker staat beschermd wanneer hij het platform betreedt.

De regels voor de opbouw van een rolsteiger veranderen per 1 januari 2018. Fabrikanten hebben hiervoor diverse oplossingen bedacht. Deze week: Altrex.

Altrex heeft al in 2013 een oplossing gepresenteerd die past binnen de nieuwe opbouwmethode voor de rolsteiger: een leuning genaamd Safe-Quick, die op een hoogte boven het hoofd wordt aangebracht. Daardoor staat de gebruiker beschermd wanneer hij het platform betreedt.

Tweede versie Safe-Quick

Inmiddels is deze Safe-Quick al toe aan een tweede versie (2017), waarin verbeterpunten zijn doorgevoerd, onder meer na feedback van de gebruikers van de eerste versie. Treffend voorbeeld hiervan: de eerste versie was samengesteld uit ronde buizen. In de nieuwe versie is een ander profiel toegepast. Dat zorgt ervoor dat een stapel Safe-Quicks makkelijk in elkaar valt in de bus en niet gaat schuiven.

De nieuwe frames kennen ook geen las meer in de klauw. Alle verbindingen zijn gedaan met bouten en moeren of popnagels. Dat heeft volgens product manager Robert Dingerink als voordeel dat een klauw als onderdeel te vervangen is, wanneer deze kapot is gegaan of gebogen. Ook is het daardoor mogelijk om het frame te coaten in bedrijfskleuren.

Nog een slimmigheidje naar aanleiding van een vraag uit de mark: Altrex laat de klauwen iets verspringen. Daardoor blijft de lijn van het frame gelijk bij het doorkoppelen van meerdere rolsteigers.

‘Rolsteiger sneller opbouwen’

Altrex adviseert klanten om per 2018 schoren in te ruilen voor Safe-Quicks. René Bruggeman, marketingcommunicatie professional: “Het werken hiermee biedt voor de gebruiker ook voordelen: het systeem is in vergelijking met schoren veel gemakkelijker en sneller op te bouwen. En het dwingt je om het op de goede manier te doen.”

Video

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.