#Uitvoering

Rolsteiger per 2018 volgens fabrikant Skyworks

Rolsteiger volgens de opbouwmethode per 2018. (Foto: Skyworks)

De regels voor de opbouw van een rolsteiger veranderen per 1 januari 2018. Fabrikanten hebben hiervoor diverse oplossingen bedacht. Deze week: Skyworks.

Skyworks heeft een voorloopleuning ontwikkeld naar aanleiding van een Frans voorbeeld binnen de groep waar het bedrijf internationaal onder valt. Sky-Secure is de naam van deze nieuwe generatie rolsteigers. “Vanuit regelgeving moet er een leuning op heuphoogte zijn zodra je het platform betreedt. Wij zijn daar een stap verder in gegaan”, zegt Sepp Vedral, product manager bij Skyworks.

Naast dat de gebruiker direct veiliger op de rolsteiger staat in de bouwfase, wordt deze volgens Vedral ook gemakkelijker op te bouwen. “Een rolsteiger bestaat uit veel elementen. Je hebt je frame, diagonalen, horizontalen, wielen, platform, stabilisatoren. Met de voorloopleuning wordt het aantal elementen beperkt, waardoor je eigenlijk geen fouten meer kunt maken bij het opbouwen. Je hoeft als gebruiker ook niet meer na te denken over horizontalen en diagonalen. Het werkt kortom sneller en veiliger. Dat krijgen we ook in de feedback terug.”

Upgrade aan bestaande rolsteiger

Wie al een Skyworks rolsteiger heeft, zal een upgrade moeten doen. Die bestaat uit twee voorloopleuningen, een platform met luik plus een modificatie aan het frame. Dit is onder meer een nokje waarmee de voorloopleuning wordt vastgeklemd, zodat deze niet kan verschuiven. De voorloopleuning zit na montage tussen de staanders, waardoor er geen ruimteverlies is op het werkplatform. De aanpassing van de rolsteiger kan op afspraak op locatie worden uitgevoerd.

Video

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.