#Uitvoering

Schuurmachine met ingebouwde verlichting voorkomt nabewerking

Festool komt met een nieuw Planex langnek-schuurmachine op de markt. De ingebouwde LED-verlichting legt tijdens het schuren oneffenheden bloot en voorkomt dure nabewerking. Het moeizame opstellen en meeslepen van verlichting behoort tot het verleden.

“Wij stuiten steeds weer op dezelfde problemen: schuurgroeven en slecht herkenbare oneffenheden die pas later vastgesteld worden. Met de LED-verlichting wordt de schuurkop perfect verlicht. Daarmee kunnen lastige, tijdrovende en kostenintensieve nabehandelingen tijdens het schuren worden voorkomen. Onze testers waren zeer enthousiast, omdat de verlichting werkt als een ingebouwde controlelicht”, zegt productmanager Danny Huijzer van Festool.

Excentrische schuurbeweging

De eisen van de klant aan de oppervlaktekwaliteit van wanden en plafonds worden steeds hoger en vereisen daarom perfecte schuurresultaten. Gelijktijdig worden de toegepaste plamuurmaterialen zachter en maken hierdoor de realisatie van dergelijke oppervlaktekwaliteiten lastiger. De excentrische schuurbeweging zorgt voor een uitstekende oppervlaktekwaliteit – geheel zonder schuurgroeven.

Ergonomisch werken centraal

Tijdens de ontwikkeling stond ergonomisch werken aan wand en plafond centraal: met regelbare aanzuiging, variabele werklengte en slimme T-handgreep. Het resultaat: een zeer lage belasting voor het lichaam, ook bij langdurig gebruik.

In combinatie met de gratis Work-app van Festool zijn allerlei extra functies mogelijk, zoals lichtregeling (bediening, dimmen en individuele configuratie). Vanaf 1 oktober 2020 verkrijgbaar bij de Festool dealer

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.