#Uitvoering

Sikkens Garantiekozijn: kozijnbesparend houtherstel

Het hele kozijn bij houtrot vervangen is tegenwoordig niet meer nodig. Sikkens en Polyfilla Pro, beide onderdeel van AkzoNobel, komen met een oplossing: het Sikkens Garantiekozijn. De officiële lancering vond plaats op de Renovatiebeurs.

Het Sikkens Garantiekozijn is herstel op maat met producten die op elkaar zijn afgestemd. Het garandeert budgetzekerheid gedurende de hele exploitatieperiode. Dit gaat op basis van een gezamenlijk opgesteld meerjarig onderhoudsplan (MJOP). Tijdens dit traject is er volledige borging door een onafhankelijke 100 procent inspectie en het KOMO keurmerk maakt het compleet.

Lage milieubelasting

Bij het houtherstel worden alleen de meest kwetsbare delen vervangen en dus niet een heel kozijn. Dit wordt gedaan met Polyfilla Pro Durodeen kunststof. Deze recyclebare kunststof, dat in Nederland wordt geproduceerd, is van een dermate kwaliteit dat de levensduur van een kozijn verhoogt kan worden met zeker dertig jaar. Zo beperk je wezenlijk de CO2 uitstoot en verbruik je minder energie en grondstof. Het minder verbruik van deze waardevolle grondstoffen levert een besparing op tot 95 procent.

Efficiënter onderhoud

Naast budgetzekerheid en lagere milieubelasting is het Sikkens Garantiekozijn ook efficiënter door de aanwezigheid van een duidelijk onderhoudsplan. Naast dit onderhoudsplan is ook de inzet van personeel efficiënter, zij zijn breder inzetbaar omdat de focus ligt op deelreparaties. Het systeem is ook een groot voordeel voor de bewoners van het woningbouwproject, het glas blijft namelijk gewoon in het kozijn en is er dus minder overlast.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.