#Uitvoering

Solatube in de schoorsteen

Dat een oude rookgasafvoer op het dak prima kan dienen als ombouw van een lichtkanaal bewijzen twee bedrijven uit Ede. TechComLight en Exclusieve Schoorstenen hebben een prefab schoorsteen ontwikkeld met een voorgemonteerde Solatube daglichtvoorziening.

De schoorsteen wordt tijdens de productie al voorzien van een Solatube daglichtbuis. Een kleine lichtkoepel waarmee het opgevangen daglicht nagenoeg zonder verlies van licht getransporteerd wordt naar elke gewenste ruimte.

Verschillende varianten

De prefab schoorsteen met daglichtvoorziening is verkrijgbaar in verschillende maat- en uitvoeringen. De meest voorkomende variant is een daglichtbuis met een diameter van 25 cm of 35 cm. Ook andere diameters zijn uitvoerbaar, omdat een prefab schoorsteen altijd werk op maat betreft.

Gasloos

De Solatube in de schoorsteen komt in beeld op het moment dat een woning gasloos wordt: er is dan immers geen rookgas meer af te voeren. Of als de rookgassen van de cv-ketel niet via de bestaande schoorsteen worden afgevoerd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.