#Uitvoering

Spektakelstuk vooral organisatorische uitdaging

Nooitgedacht – Bouwvakkers staan in de opening van een negentien meter hoge cycloon, die onderdeel van de grootste binnenwaterglijbaan ter wereld uitmaakt. De attractie komt in vakantieresort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Met vier tegelijk kunnen badgasten op een band vanuit een hoge toren worden gelanceerd. Ze schieten tot halverwege de hoogte van de cycloon en weer terug naar de andere kant. Via een grote buis glijden ze in een bocht weer in het zwembad. Brands Bouw uit Emmen realiseert de nieuwbouw. Architect Cor Kalfsbeek ontwierp de attractie, die ook nog de steilste indoorbandenglijbaan en – met 18,5 meter – de hoogste bandenglijbaan van Nederland heeft. Dank zij een efficiënte verwarming en luchtbehandeling wordt 95 procent van de warmte uit het gebruikte water en lucht teruggewonnen.

De realisatie van enorme indoorwaterglijbanen, als toevoeging bij het zwembad van resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht, oogt spectaculair. Kleurrijke tubes, waarvan één met een doorsnede van twintig meter zelfs de grootste ter wereld is. Brands Bouw uit Emmen is de trotse aannemer. “Voor ons zit de complexiteit vooral in het grondwaterpeil en het nauwe overleg met de bouwpartners.”

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.