Productcase
#Uitvoering

Spelen met gevelpanelen in de gevelvisualisator

Horizontaal of toch verticaal? Wordt het mosgroen, monumentenblauw, mahonie of een hele andere kleur? In de nieuwe online gevelvisualisator van Keralit kan zowel de professional als de particulier spelen met gevelbekleding. Dat geeft een completer beeld dan alleen een kleurmonster.

Natuurlijk: je kunt als bouw-, timmer of klusbedrijf kleurmonsters bij je klant op de keukentafel leggen. Kleine stukken gevelpaneel geven een goed beeld van de kleur en structuur. Lastiger is het vaak, om een voorstelling te maken van hoe zoiets eruit gaat zien op een groot oppervlak.

Om die reden heeft leverancier Keralit een online gevelvisualisator ontwikkeld. Een laagdrempelige tool, waarmee naar hartenlust kan worden gespeeld totdat de gewenste combinatie is gevonden. Behalve dat de gevelvisualisator helpt om een voorstelling te maken van hoe een model en kleur eruit zien op een groot oppervlak, geeft het ook een goed gevoel van wat de gekozen combinatie (kleur/model) doet met de uitstraling van een woning.

Drie stappen

De opzet is eenvoudig: stap 1 is de keuze voor een woningtype. Een vrijstaand huis of tweeondereenkapper? Keralit heeft zes veel voorkomende woningtypes plus een dakkapel en een schuurtje in de tool gezet, zodat de werkelijke situatie zo dicht mogelijk kan worden benaderd.  

Stap 2 is het kiezen van het type gevelbekleding. Er zijn drie modellen Keralit: panelen van 143 en 190 mm breed, die zowel horizontaal als verticaal kunnen worden toegepast, en potdekselpanelen van 177 mm breed.

De derde en laatste stap is de kleur. De smalle panelen van 143 mm breed zijn in 37 kleuren te krijgen, de brede panelen en de potdekselpanelen in 17 kleuren. De gevelvisualisator verandert in real time mee en is zo gemaakt dat je geen combinaties kunt kiezen die niet bestaan.

Professionals en particulieren

De gevelvisualisator is gericht op zowel professionals als particulieren. Keralit levert weliswaar alleen aan de professionele bouwmaterialenhandel en het zijn dus aannemers, timmer- en klusbedrijven die het materiaal kopen. Maar omdat particulieren veelal opdrachtgever zijn en zij ook online zoeken naar mogelijke oplossingen voor hun gevel, bedient Keralit ook die groep rechtstreeks met de tool.

Je kunt als professional dus samen met de klant kijken naar diverse mogelijkheden, maar het ook aan de klant overlaten om de gewenste combinatie te zoeken. Vanuit de gevelvisualisator is het mogelijk om combinaties als afbeelding te downloaden. Rechtsreeks versturen via email of WhatsApp kan ook, en de afbeeldingen kunnen worden gedeeld op Facebook en Pinterest. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de tool direct drie kleurmonsters aan te vragen. Hiermee is het geselecteerde model/kleur ook nog in het echt te beoordelen.

Naar de gevelvisualisator

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heering Kunststof Profielen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.