#Uitvoering

Spouwisolatieplaat met lambdawaarde van 0,018

Kingspan heeft de Kooltherm K108 Spouwplaat op de markt gebracht. Een resol hardschuimplaat met een lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K. De nieuwe spouwisolatieplaat maakt slanker bouwen mogelijk.

Ter illustratie: met een plaat van 75 mm wordt een Rc-waarde van 4,57 gehaald; 125 mm komt op een Rc van 7,04. Zie de volledige tabel hier.

Als voordeel hiervan ziet Kingspan dat er meer ruimte binnenshuis overblijft en dus meer verkoopbare of verhuurbare vierkante meters. Ook zijn er minder bouwmaterialen, zoals funderingsconstructies en gevelmetselwerk, nodig.

Kosteneffectiviteit

In opdracht van de fabrikant deed onafhankelijk onderzoeksbureau Develop Inc. onderzoek naar de kosteneffectiviteit van de nieuwe K108 Spouwplaat ten opzichte van minerale wol (glaswol). De besparing loopt op tot 2.900 euro per hoekwoning. Lees hier meer over het rapport ‘Kosteneffectiviteit spouwisolatie’.

De Kooltherm K108 Spouwplaat is geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.