#Uitvoering / Partnercontent

Steeds meer tweedehands trapliften verkocht, goed nieuws?

Er worden steeds meer tweedehands trapliften verkocht. Niet alleen aan particulieren, ook via Wmo worden steeds vaker gebruikte exemplaren geplaatst. De vraag is of dat een gunstige ontwikkeling is.

Prijs

Gezien het huidige beroep dat wordt gedaan op woningaanpassingen zoals trapliften via de Wmo, is het begrijpelijk dat ook gemeentes kiezen voor een tweedehands oplossing. Want, wat kost een traplift?

Een nieuwe traplift kost enkele duizenden euro’s, afhankelijk van het model. Een traplift voor een rechte trap is beduidend voordeliger dan een voor een wenteltrap. Op de website van Smienk worden de prijzen van nieuwe en gebruikte trapliften vergeleken. Een snelle lezing geeft dat een nieuwe traplift met bochten tussen de 5.000 en ruim 10.000 euro kost. Een zelfde lift, maar dan tweedehands kost tussen de 2.500 en 6.000 euro.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat naast gemeentes ook particulieren die hun woning voorbereiden op levensloopbestendig wonen kiezen voor een gebruikte traplift. Alleen een het plaatsen van een veilige badkamer en het verwijderen van drempels is niet voldoende. Door het nijpend tekort aan geschikte seniorenwoningen, leven veel ouderen in een huis met verdiepingen. Een traplift is dan noodzakelijk om veilig te kunnen blijven wonen.

Veiligheid

In het onderwerp veiligheid zit meteen de crux. Is een gebruikte traplift even veilig en betrouwbaar als een nieuwe?

Als een traplift door een betrouwbaar bedrijf wordt opgekocht om hergebruikt te worden, dan wordt die technisch nagekeken. De motor wordt volledig gereviseerd. Daardoor voldoen tweedehands trapliften aan alle geldende veiligheidseisen. Dat is ook de reden dat veel gemeentes kiezen om hun aanbestedingen open te stellen voor leveranciers van gebruikte liften.

Op een gebruikte traplift van Smienk bijvoorbeeld, zit levenslang garantie, i.c.m. jaarlijks onderhoud. Ook de klantenservice is 24/7 bereikbaar bij mogelijke problemen.

Let op, de hierboven geschetste punten gelden niet voor een traplift gekocht bij een particulier.

Om het even

Kortom, wat betreft veiligheid en betrouwbaarheid is het om het even: een goed gereviseerde gebruikte of een nieuwe traplift. Beiden zijn even goed. Echter, qua prijs zijn gebruikte trapliften significant goedkoper. Het lijkt dus vooralsnog een goede ontwikkeling te zijn, dat er steeds meer gebruikte trapliften worden gekocht. Dat geldt niet alleen voor de prijs, maar ook voor de ecologische voetafdruk: hergebruik is in het geval van trapliften duurzaam.

Dit artikel is partnercontent van Smienk Trapliften.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.