#Uitvoering

Stortbordes met ladderopgang

NOE-Bekistingstechniek heeft een nieuw stortbordes toegevoegd aan haar leveringsprogramma. Uitgevoerd met luik is een veilige opgang naar het stortbordes middels een ladder gegarandeerd. Geheel conform de eisen van de Inspectie SZW.

Het stortbordes met luik wordt aan het nog liggende bekistingspaneel bevestigd met behulp van de gebruikelijke loopsteigerconsoles. Hierop wordt het bordes geplaatst, vastgemaakt met veerpennen. Gevolgd door de montage van een ladder aan het stortbordes en het aanbrengen van de leuningdelen. Het paneel kan dan rechtop worden gezet, klaar voor gebruik.

De aluminium ladder die aan het stortbordes wordt gekoppeld, is leverbaar met zowel 10, 12 als 14 treden en wordt door een ladderuithouder aan het bekistingspaneel gezekerd. De uithouder – uitgevoerd met opstapbordes – is in lengte verstelbaar, waardoor het ook voor andere bekistingsystemen inzetbaar is. De ladderuithouder zelf wordt met een hamerkopbout met grip aan de bekisting bevestigd.

Het nieuwe stortbordes is leverbaar in twee afmetingen: 2600 x 885 mm of 1300 x 885 mm. Aanleiding voor deze ontwikkeling zijn de eisen gesteld in de inspectiemodule ‘Uitvoering betonbekisting’ van Inspectie SZW. Het bordes voldoet helemaal aan deze richtlijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.