#Uitvoering

Tafelcirkelzaag met SawStop in aantocht

Een tafelcirkelzaag met SawStop-technologie. Festool introduceerde het op de Bouwbeurs 2019 al, maar vanaf 20 juni is de vingersparende TKS 80 zaag ook daadwerkelijk verkrijgbaar. Voor nog meer veiligheid tijdens het zagen.

Met de nieuwe TKS 80 presenteert Festool voor het eerst een tafelcirkelzaag die samen met de beproefde SawStop-technologie van start gaat. “Wij hebben bij de ontwikkeling ervan niets aan het toeval overgelaten. Zo beschikt de zaag onder andere over een intelligente elektronica-oplossing die permanent de bedrijfstoestand van het gehele systeem bewaakt. Het waarborgt de correcte werking van de technologie”, zegt productmanager Danny Huijzer.

Cartridge

In een tafelcirkelzaag geïntegreerd, vergroot de SawStop-technologie de bescherming tegen zeer ernstige zaagongevallen. Het kernstuk van de technologie is een cartridge. Die drijft het aluminium blok met behulp van een veer in het zaagblad als dit zaagblad tijdens het gebruik in contact komt met de huid. In minder dan vijf milliseconden stopt het zaagblad en verdwijnt in het werkoppervlak.

Ongeluk

Als het zaagblad het contact met de huid registreert, gaat alles bliksemsnel: een knal – en alles staat stil. Via een optische indicator is de actuele bedrijfstoestand van de tafelcirkelzaag snel zichtbaar: als de groene LED brandt, is de SawStop-technologie gereed voor gebruik. De SawStop-technologie kan naar wens ook uitgeschakeld worden.
Na een ongeluk moeten zaagblad en cartridge worden vervangen. Daarna controleert het systeem de correcte inbouw en kan verder worden gewerkt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.