#Uitvoering

Testwand voor na-isolatie

SKG-IKOB in Geldermalsen heeft een nieuwe testwand voor na-isolatie. Deze is 1 september geopend door Rob van Boxtel, voorzitter van VENIN (Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland). De wand is bedoeld om zowel de producten en machines te keuren en om het uitvoerend personeel van na-isolatiebedrijven op te leiden.

De testwand is speciaal ontworpen om minerale wol voor de toepassing als na-isolatiemateriaal te testen. Het is de enige permanente testopstelling voor na-isolatiemateriaal in Nederland. In de testwand zijn meerdere boorgaten aangebracht zodat de vulling met verschillende boorpatronen getest kan worden. Door toepassing van verschillende passtukken is ook de diameter van het vulgat variabel. Ook de spouwbreedte is variabel instelbaar waardoor alle voorkomende spouwbreedtes na te bootsen zijn. Gecontroleerd wordt of de spouw homogeen wordt gevuld en of de ‘pakking’ van de minerale wol juist is. Dit gebeurt met een speciaal ontwikkelde drukmeter die op kritische punten wordt ingebracht.

Controlekeuringen

Bij een positief testresultaat wordt een systeem (materiaal, machine-instellingen, boorpatroon en boordiameter) van minerale wol vastgelegd. Tijdens de controlekeuringen van het KOMO-procescertificaat op de bouw worden deze variabelen gecontroleerd.

Opleiden

Daarnaast zal de testwand in de toekomst gebruikt worden om nieuwe innovaties te testen. Tevens dient de wand voor het opleiden van vaklieden en het uitvoeren van praktijkexamens.

VENIN ondersteunt het initiatief. De opening is mede mogelijk gemaakt met behulp van Isolatiebedrijf Pluimers en Knauf Insulation.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.