#Uitvoering

Themasessie bouwkwaliteit ‘Goed bouwen is niet genoeg’

PlanGarant houdt onder de titel ‘Goed bouwen is niet genoeg’ een themasessie over bouwkwaliteit op dinsdag 26 juni in Het Omgevingshuis in ’t Harde.

Niet te voorspellen is of de Wet kwaliteitsborging voor het Bouwen in het volgende decennium het licht gaat zien, maar kwaliteitsborging is al lang geen loze kreet meer in het bouwproces. Het vergt echter nog even voordat de betekenis en het nut hiervan voor alle disciplines duidelijk is en inhoud heeft.

Goed bouwen

‘Wij hebben al jaren bestaansrecht en tevreden klanten, waarom is kwaliteitsborging dan nodig?’ vragen aannemers zich af. ‘Goed bouwen is toch genoeg?’ Opdrachtgevers willen bewijs dat er goed gebouwd is. Decennia lang hebben opdracht-gevers hier óf niet naar gevraagd, óf zelf de noodzakelijk bouwcontrole georganiseerd en betaald. Bovendien gaat het niet altijd goed. Onderzoeks-, herstel- en procedure-kosten kunnen sterk gereduceerd worden als op een gestructureerde wijze kwaliteit wordt geborgd in samenspraak tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Garanties

Behalve bewijs van geleverde prestatie bij oplevering zullen ook de in gebruiksfase steeds vaker garanties worden gevraagd over het blijvend voldoen aan gestelde prestatie-eisen. Dit kan gaan over energieprestatie, maar bijvoorbeeld ook over conditiescores op het gebied van onderhoud. Wat zijn de waarborgen die hierop worden gegeven waard, en welke garanties kunnen worden gegeven en waargemaakt?

Meer informatie en aanmelden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.