Praktijkcase
#Uitvoering

Tijdbesparend gevelisolatiesysteem

(Foto: Isobouw)

“Doordat SlimFort zeer eenvoudig te monteren is kunnen we in een relatief korte periode een groot aantal m2 gevel isoleren. We lopen zelfs 2 weken voor op de planning.” In opdracht van Van Wijnen Breda is verwerker VKP uit Kapelle druk bezig met de bouw van 50 woningen Heilaarpark in Breda. De VKP-verkoopleider Patrick Sonke deelt zijn ervaringen die hij heeft opgedaan met het SlimFort Gevelisolatiesysteem van IsoBouw.

“Vanwege budgettaire redenen zochten wij voor dit project slimme oplossingen”, aldus Patrick Sonke. “De keuze voor SlimFort is ontstaan vanwege de hoge doorloopsnelheid waarmee het systeem te monteren is. Door een goede voorbereiding hebben we een optimale integratie van het SlimFort-systeem in de gevel kunnen realiseren. Zo hebben we bijvoorbeeld vooraf goed nagedacht over praktische details, zoals slimme kozijndetailleringen.”

“SlimFort is zeer eenvoudig te monteren. In een relatief korte periode hebben we een groot aantal m2 gevel geïsoleerd. Op dit moment hebben we de eerste 15 woningen voorzien van het SlimFort-systeem. Door de eenvoudige montagemethode lopen we na al 2 weken voor op de planning! Een ander voordeel is dat we met de toepassing van SlimFort bij dit project kunnen kiezen voor een enkel verticaal regelwerk. Hierdoor besparen we enerzijds in arbeid en materiaal, maar kunnen we anderzijds ook een kwalitatief goede gevel afleveren.”

Het systeem

SlimFort is een innovatief gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de isolatieplaten voorzien van vier geïntegreerde metalen beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

Handige rekentool

Om het werk te verlichten, heeft IsoBouw een rekentool ontwikkeld waarmee snel en eenvoudig overzichtelijke materialenlijsten kunnen worden samengesteld. Deze lijst is geheel afgestemd op de projectspecifieke uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld de gewenste Rc-waarde, het gewicht van de gevelbekleding, gebouwhoogte etc. Je vindt de tool op de site van IsoBouw.

Dit artikel is partnercontent van IsoBouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.