#Uitvoering

Tip: de Balkenschuif op houtinfo.nl

Snel een indicatie nodig welke balkmaat te gebruiken bij het maken van een vloer of plat dak element? Snel de juiste hart-op-hart afstand bepalen bij een bepaalde balkmaat met een bepaalde sterkteklasse? Dan is de balkenschuif een eenvoudige tool om je snel op weg te helpen, zonder eerst een berekening te hoeven maken.

Door de hart-op-hartafstand en de overspanning in te geven, genereert de tool automatisch de meest economische maat voor geschaafd Europees naaldhout met de meest voorkomende sterkteklassen C18 of C24. Ook kan gerekend worden met C16 en C30 (allen volgens NEN-EN 338). De bepaling kan worden uitgevoerd voor belaste en onbelaste situaties. De online balkenschuif is te vinden op www.houtinfo.nl en is voor een ieder vrij te gebruiken.

Om een goed inzicht te krijgen in de wijze van berekenen in de balkenschuif is voor zowel vloeren als platte daken een overzicht van uitgangspunten opgenomen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.