#Uitvoering

Tip: laat betonvloeren even schrikken

Als er meer dan één verdiepingsvloer in het werk wordt gestort, is het noodzakelijk deze betonvloer te laten schrikken. Door de schroefstempels te lossen en weer vast te draaien, gaat de vloer zichzelf dragen voordat de er boven liggende vloer wordt gestort. De ontlaste stempels en onderliggende vloer kunnen de belasting van de nieuw te storten vloer zo beter dragen.

De handigste werkwijze bij het herstempelen of laten schrikken van de vloer is om alle stempels en onderslagen te verwijderen. De onderslag vervolgens op de vloer te leggen en de benodigde stempels omgekeerd te plaatsen. Het voordeel: minder zwaar werk.

De ‘geschrokken’ vloer vertoont overigens iets zetting, maar dit is ingecalculeerd door bij het onderstempelen een toog aan te brengen.

Kijk hier voor meer tips.

Bron: Henk Wegkamp

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.