#Uitvoering

Tip: luchtdichtheid en kanaalplaatvloeren

Het goed luchtdicht uitvoeren van vloeraansluitingen op woningscheidende wanden is noodzakelijk om geluidslekken te voorkomen. In de bouwpraktijk blijkt zo’n luchtdicht detail nog niet zo eenvoudig.

Vooral bij kanaalplaatvloeren gaat het mis. Isolatie is te dun aangebracht, de spouw niet overal even goed afgesloten, er wordt harde isolatie gebruikt die niet absorbeert en niet-vullend sluit of er is helemaal geen afdichting.

Twee aanbevelingen. Zorg voor een goede kiervrije aansluiting van wand op vloer. Vul de spouw ter hoogte van de vloer daarnaast volledig  (door een overmaat aan isolatiedikte) met minerale wol of elastisch schuim. Wie ankerloze spouwbladen gaat metselen – en dus veel valspecie verwacht – kan deze isolatie beter niet aanbrengen. Valspecie op de isolatie verbindt de spouwbladen met elkaar, en schaad meer dan het baat.

Kijk hier voor meer tips

Bron: Henk Wegkamp

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.