#Uitvoering

Tip: slim isoleren verbetert waterdichtheid

Bij elke geveldrager is zowel een waterkering als isolatie aan te bevelen. In de praktijk zitten ze elkaar echter regelmatig in de weg. Met koudebruggen en risico op condensatie tot gevolg. Slim isoleren is de oplossing.

De beste manier is om de ruimte onder de waterkering en tussen de consoles met minerale wol te isoleren. Glaswol is het meest te vervormen zonder dat deze wordt beschadigd. Dit vergemakkelijkt en versneld het isoleren. Ter plaatse van de consoles moet  de spouw volledig worden opgevuld met minerale wol, dus ook in de consoles. De waterkering wordt zo door de isolatie weggeduwd en kan niet meer beschadigen. Naast de consoles kan de waterkering weer terugwijken tegen de spouwisolatie aan en daarmee een luchtspouw achter het buitenspouwblad toelaten.

Beschadiging van de waterkering door de bovenkant van de consoles of door de bevestigingsankers is overigens te voorkomen door circa 70mm boven deze door te isoleren. Het is aan te bevelen om de bovenkant van de glaswoldeken iets schuin naar buiten aflopend te snijden, zodat het water naar buiten wordt afgevoerd. De waterkering moet boven de isolatie strak en vlak tegen het binnenspouwblad worden aangebracht. Ook in de hoeken strak omvouwen en vastzetten!

Bron: Henk Wegkamp

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.