#Uitvoering

Tip: specierandje langs tussenvloeren

Hemelwaterafvoer krijgt helaas niet altijd voldoende aandacht bij bouwprojecten. Daarom deze keer een tip om schade door regen te voorkomen.

Water dat van de tussenvloeren in de spouw loopt en daar het isolatiemateriaal en het buitenspouwblad verzadigt, is schadepost nummer 1. De grote hoeveelheid vocht kan leiden tot cementuitslag en witte uitbloei. Om dit te voorkomen kunnen tussenvloeren eenvoudig van een specierandje voorzien worden. Zo kan het water niet vrij weg lopen. Zet de specierand wel consequent door, anders loopt het hemelwater alsnog in de spouw.

Kijk hier voor meer tips.

Bron: Henk Wegkamp

1 reactie op “Tip: specierandje langs tussenvloeren

  1. Beste Mensen, als er een behoorlijke bui komt, gaat het water er alsnog overheen, we hebben wel eens een paar gaatjes door de betonvloer geboord zodat het water weg kan. Ook via het trapgat kan het water weg, maar is ook niet altijd gewenst.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.