#Uitvoering

Tip: voorkom vlekken door regenwater op cortenstaal

Cortenstaal wordt steeds vaker gebruikt aan de gevel van gebouwen. Mooi, maar regenwater dat langs het staal loopt, kan voor vieze vlekken zorgen op de rest van de gevel.

De zandsteen gevelplaten, rvs-afscheiding en het straatwerk op de foto waren al ruim voor de oplevering ernstig vervuild. Dit is te voorkomen door regenwater dat in aanraking komt met het cortenstaal weg te houden van de rest van het geveloppervlak. Dat had men in dit geval kunnen doen door het regenwater via een onder het staalwerk aangebrachte constructie, door de gevel, af te voeren. Ook het horizontale vlak bovenop de cortenstalen raamomlijsting moet bij de zijkanten voorzien zijn van waterremmers. Deze voorkomen dat water dat bovenop dit horizontale vlak komt, zijdelings onder winddruk over de zandstenen gevelplaten naar beneden loopt en daar de gevel vervuilt. Deze vervuiling is hier nog niet aanwezig omdat de constructie nog maar een paar weken oud is.

Kijk hier voor meer tips.

Bron: Henk Wegkamp

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.