#Uitvoering

TNO: bevestig zonnepanelen aan dakconstructie

Een ophangsysteem voor zonnepanelen moet op een hellend dak altijd direct of indirect aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd, al dan niet via de tengel. Dat adviseert TNO bouwbedrijven.

In de woningbouw, waar huizen vaak zijn voorzien van hellende daken, worden uit kostenoverwegingen ophangsystemen voor zonnepanelen dikwijls op een panlat of op het dakbeschot bevestigd. Risicovol aldus TNO, omdat de panlat en het dakbeschot geen constructieve onderdelen van het dak zijn en daardoor de krachten die optreden door het eigen gewicht of de windbelasting van het zonnepaneel niet aankunnen. Met schade en onveilige situaties tot gevolg, waarbij er delen van het dak kunnen vallen. Dit risico wordt steeds groter, omdat steeds meer huiseigenaren stroom en/of warm water opwekken met behulp van zonne-energie.

TNO raad bouwbedrijven en huiseigenaren daarom met klem aan om bij de montage van zonnepanelen alleen een montagesysteem te gebruiken dat (in)direct aan het constructieve deel van het dak wordt bevestigd.

Bron: TNO

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.