#Uitvoering

Topverdieping met kraan op kantoor VORM

(Foto: Milan Hofmans)

Bouwer en projectontwikkelaar VORM takelde dinsdag omstreeks 13.00 uur een 700 ton zware vierde verdieping op het gemeentelijk monument De Nieuwe Maaskant in Rotterdam. De verdieping – een verdieping van glas en staal, ter grootte van 800 m2 – werd om 12.45 uur vanuit de Eemhaven over de Maas aangevoerd naar de Schiehaven. Hier werd de verdieping vanaf het water op het monumentale pand gehesen, dat dienst gaat doen als het nieuwe hoofdkantoor van VORM.

Snelheid en efficiency

De topverdieping bestaande uit glas en staal is met veel respect voor het oorspronkelijke werk van Architect Huig Maaskant ontworpen. De loodzware constructie is op een speciaal ingerichte tweede bouwplaats aan de Maas opgebouwd tot een volwaardige vierde verdieping, inclusief aansluitingen en zonnepanelen. Dit leverde snelheid en efficiency op: de renovatie van het bestaande pand kon onverstoord verder, parallel aan de werkzaamheden van de vierde verdieping. Deze verdieping – met het gewicht van 6,5 maal een Airbus A350-900 – werd vervolgens door de grootste kraan van Europa op De Nieuwe Maaskant getakeld, met een marge van slechts enkele centimeters.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.