#Uitvoering

Ubbink helpt aannemers met vastleggen bouwkwaliteit

(Foto: Ubbink)

Ubbink, leverancier van materialen voor bouw en installatie, komt met de nieuwe dienst Wkb Services bouwers tegemoet. Van een gecheckt advies tot en met een compleet dossier voor bouwelementen zoals het dak en het ventilatiesysteem.

Aannemers en onderaannemers, zoals dakdekkers en installateurs, moeten aantonen dat conform het Bouwbesluit 2012 is gewerkt. Dat is geen nieuwe regel, het is ook nu verplicht. De Wkb verandert de praktijk echter wel. Dit komt door de uitbreiding van de aansprakelijkheid, de verplichte dossiervorming en de toetsing door een kwaliteitsborger.

Toetsing door PlanGarant

Reden voor Ubbink om te komen met WKb Services en bouwpartijen bij te staan met adviezen en het vastleggen van bouwkwaliteit. De leverancier laat deze services – er zijn drie smaken voor verschillende momenten in het bouwproces – checken door kwaliteitsborger PlanGarant en levert in ruil extra productgarantie. Ubbink richt zich zowel op hoofdaannemers, die moeten zorgen voor het uiteindelijke opleverdossier, als op dakdekkers en installateurs. Zij zullen aan de hoofdaannemer hun deel van de bewijslast moeten leveren.

Als onderdeel van Wkb Services heeft Ubbink een Wkb-website live gezet waarop informatie wordt verstrekt aan aannemers en onderaannemers.

Wil je meer weten over de Wet Kwaliteitsborging? Klik dan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.