#Uitvoering

Unidek Academy traint bouwprofessionals

Gemert, 121217 Training Kingspan Unidek Foto: Sjef Prins - APA Foto

Kingspan Unidek heeft eind 2017 de Unidek Academy opgericht. In een dag worden architecten, adviseurs, aannemers en dakdekkers bijgepraat over luchtdicht bouwen, koudebruggen, dakisolatie bij renovatie, EPC, BENG, NOM en ingrijpend en niet-ingrijpend renoveren. Het accent ligt op het hellende dak.

Wat levert een hogere Rc-waarde op in de EPC- en BENG-berekening? Wanneer isoleer je het dak binnen en wanneer aan de buitenkant? Hoe monteer je een gootverjonging of dakraamkozijn? Wat zijn de voordelen van het werken met de hijsklem als je dakelementen monteert? Vragen die in de trainingen worden beantwoord.

Theorie en praktijk

De Unidek Academy is in november 2017 gestart met trainingen voor voorschrijvers en verwerkers in de bouw. De theorie van duurzaam en energiezuinig bouwen staat centraal, in combinatie met slimme oplossingen voor het hellende dak. De trainingen vinden gedurende het gehele jaar plaats. Op het hoofdkantoor van Kingspan Unidek in Gemert is een speciale trainingslocatie ingericht en is een nieuwe praktijkruimte gerealiseerd.

De trainingen vragen alleen een investering in tijd, want deelname is gratis. Cursisten komen nadien sneller tot een passende oplossing en kennen het belang van luchtdicht bouwen en voorkomen van koudebruggen. Ook zijn ze bijgepraat over de nieuwe regelgeving zoals de BENG-methode (Bijna Energieneutraal Gebouw). Dat voorkomt fouten en faalkosten.

Kijk op www.unidekacademy.nl voor informatie over de trainingen en voor online inschrijving.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.