#Uitvoering

Uniforme ILS voor constructieve betonwanden

Vier producenten uit de branche van prefab betonwanden voor grondgebonden woningen, hebben de handen ineengeslagen en een ILS (InformatieLeveringsSpecificatie) voor constructieve betonwanden opgesteld. Incomplete IFC modellen zijn voor de producenten van prefab betonwanden naar eigen zeggen een dagelijks probleem die een efficiënte engineering in de weg staan.

De ILS voor constructieve betonwanden is een specifieke aanvulling op de BIM basis ILS die in 2016 is opgesteld door veertien partijen uit de bouw en Building Smart. Deze ILS bevat de gegevensbehoefte van de producenten en is vastgelegd op een poster. Met dit initiatief willen de producenten – dit zijn MBS Hybrid Casco, Voorbij Prefab, Spaansen en De RuwBouw Groep – op een uniforme manier de gegevensbehoefte aangeven bij ontwerpende partijen om de engineeringswerkzaamheden efficiënt en zonder verstoring uit te kunnen voeren. De poster die nu ontwikkeld is, kan worden gebruikt als handleiding voor het opzetten van modellen met daarin prefab betonwanden.

Afspraken over de uitvoering

In BIM samenwerkingen met andere ketenpartners zullen afspraken gemaakt moeten worden over de uitvoering van de uitgangspunten op deze poster. Producenten willen nu graag een begin maken met het werken volgens deze poster waarbij ze open staan voor praktijkervaringen uit projecten die in een volgende fase kunnen leiden tot verfijning van de informatie op de poster.

Download de ILS

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.