#Uitvoering

Variabele en L-vormige isolatie op maat, zonder afval

Links Ab Knook, rechts Jurrian Hilberts.

Kingspan Unidek introduceert een nieuwe productiemethode waarmee het technisch mogelijk wordt om variabele maten en L-vormige isolatiedelen op maat te maken, zonder afval en met iedere gewenste overlapverbinding of stompe afwerking. De isolatieplaten worden vervolgens direct op prefab gevels van Spaansen Gevelklaar afgemonteerd in de productiefaciliteit in Harlingen volgens de specificaties en wensen van de klant. Kingspan ITCS ( In time Correct Shape) is de naam van het concept.

“Snijwerk op locatie of in onze productie is helemaal niet meer nodig, waardoor er geen afval tijdens de productie vrij komt”, aldus Ab Knook, directielid van Spaansen Gevelklaar. “We hebben tevens een oplossing bedacht voor de aansluitingen rondom de kozijnen”, zegt Jurrian Hilberts, projectleider en manager OEM bij Kingspan Unidek. “Door L-vormige isolatiedelen te gebruiken wordt het risico op scheurvorming in afwerklagen vermeden, en sorteren we voor op nieuwe wetgeving hieromtrent.”

Geen bewerking nodig

De configuratie houdt rekening met vooraf ingestelde ontwerp paramaters zoals stelkozijnmaten, verdiepingslagen en windgebieden en voorziet de betonwand digitaal van de juiste isolatie elementen. Dit is direct ook de hoeveelheidsstaat én het productiebestand. Alle isolatiedelen en L-vormige delen worden in vrij te kiezen variabele maatvoering geproduceerd. Hierdoor ontstaan perfecte aansluitingen tussen de isolatiedelen ter plaatse van de verdiepingsvloeren, kozijnen, het maaiveld en de kopse gevels.  Met dit proces is er geen bewerking van de isolatie nodig en wordt er exact de hoeveelheid materiaal gebruikt die nodig is.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Bekijk hier de animatie

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.