Productcase
#Uitvoering

Veelzijdig en flexibel gebruik voor de vakman

Het FlexiClick-systeem van Bosch garandeert de optimale oplossing voor verschillende werksituaties. Foto: Marcel van Hoorn.

Een dakrenovatie van een woonboerderij vraagt om veelzijdig gereedschap. Voor lastige hoeken en moeilijk bereikbare plekken biedt de nieuwe GSR 18V-60 FC accuschroefboormachine van Bosch uitkomst. Timmerman Roy Timmermans van Bouwbedrijf Leon Corstjens werkt aan een project waar verschillende disciplines samenkomen.

Het totale project omvat een dakrenovatie, installatie van een vloer en de opbouw van een tuinmuur met houten overkapping. De zolderverdieping moet ruimte gaan bieden aan een badkamer en twee slaapkamers. Timmermans blikt terug op de werkzaamheden: “De zolder van deze woonboerderij hebben we volledig gerenoveerd. De massieve eikenhouten spanten plaatsten we zelf. Hier kwam veel schroefwerk aan te pas. Zeker met oudere panden heb je te maken met lastig bereikbare hoeken en bochten.

Deze accuschroefboormachine bevat opzetstukken die in wel 16 verschillende posities vastgezet kunnen worden. Zo kun je onder iedere gewenste hoek schroeven bevestigen zonder jezelf in onmogelijke posities te manoeuvreren. Daarnaast is de machine licht maar krachtig. Wel zo prettig als je een trap op moet.”

Klikken en gaan

Buiten is een collega van Timmermans bezig met de tuinmuur. Ook hier wordt een beroep gedaan op de flexibiliteit van de GSR 18V-60 FC. Het FlexiClick-systeem van Bosch garandeert de optimale oplossing voor verschillende werksituaties. Timmermans legt uit: “Met deze set heb je altijd het juiste opzetstuk bij de hand. Zo hebben we de ankers voor de muur vastgezet met het boorhameropzetstuk. Daarnaast heb je nog opzetstukken voor boren, haaks schroeven en excentrische toepassingen.”

Volgens Timmermans bevat de handgreep een zogenaamde soft grip. Hierdoor hoef je niet continu je greep te verstellen. Een andere slimme functie is de Electronic Motor Protection. “Zodra de machine oververhit dreigt te raken, schakelt de motor automatisch uit. Die functionaliteit garandeert een langere levensduur.”

Veiligheid voorop

Het is de ergernis van iedere vakman. De terugslag die je voelt zodra de accuschroefboormachine rond de booras draait. Met de KickBack Control zijn blessures verleden tijd. Timmermans verklaart: “Je kunt je schroeven moeiteloos in het hout draaien zonder bang te hoeven zijn dat je machine vastloopt. Die terugslag kan pijnlijk zijn. Deze accuschroefboormachine schakelt zichzelf uit zodra hij rond de booras begint te draaien. Zo is ook de veiligheid gewaarborgd.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.