#Uitvoering

Ventieladapters luchtverdeelsysteem prefab gestort

(Foto: Ubbink)

Ubbink, Kuipers bouwmaterialen- en steenhandel, Nijhuis Bouw en installatiebedrijf Aalbers hebben een pilot gedaan waarbij ventieladapters van het luchtverdeelsysteem prefab in het beton van de breedplaatvloer zijn gestort en aangesloten op flexibele slangen die je eenvoudig onder de tralieligger door trekt. 

Het boren van doorvoeren, het plaatsen van ventieladapters, het onderstempelen hiervan met een plankje en het afwerken kost even tijd. “Dat moet makkelijker kunnen”, dacht de leverancier. “Dankzij het prefab werk hoeft er niet geboord en niets ingekort te worden, hoeven er geen stempels te worden geplaatst en is er naderhand geen afwerking met stucwerk en kit nodig. Het ziet er meteen netjes uit”, aldus Robert Kuiper van Kuipers bouwmaterialenhandel.

BIM

Volgens Marcel Luth van Nijhuis Bouw is het ‘belangrijk dat je van tevoren alles goed voorbereidt en in BIM uitwerkt’. “Je moet precies weten waar het ventielmondje uitkomt, dit moet in lijn zijn met de wapening en tralieligger van het beton. Ook de plek van de leidingen moet je vooraf goed in beeld hebben.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.