#Uitvoering

‘Ventilatietechniek: meer focussen op gezondheid’

De meetbare binnenluchtkwaliteit wordt steeds meer leidend in ontwerp en uitvoering van ventilatiesystemen in de renovatie. Opdrachtgevers, ontwerpers en uitvoerders zullen de komende jaren steeds meer en vaker te maken krijgen met gezondheidseisen en wensen rondom het binnenklimaat. Decentrale systemen worden steeds vaker toegepast in de renovatie.

Deze trends vormen een rode draad in het webinar dat Eisma Bouwmedia op 23 juni van 12.30 tot 13.30 uur houdt voor adviserende en installerende partijen uit de bouwkolom. In samenwerking met Technisch handelsbureau Rensa en Jaga wordt een uur lang informatie gegeven over regels, techniek en praktijk rondom de toepassing van ventilatie in het algemeen, en decentrale oplossingen voor de renovatie. Het webinar is gratis te volgen voor iedereen die zich aanmeldt via deze link. Tijdens de uitzending kunnen kijkers chatten met moderatoren in de studio, en vragen stellen aan de sprekers zelf.

Grote uitdaging

Met name in de bestaande gestapelde bouw ligt een grote uitdaging voor de markt om pasklaar antwoord te bieden op vragen vanuit professionele en particuliere opdrachtgevers. Een groot aantal woningen dat nu verduurzaamd gaat worden, heeft geen goed functionerend ventilatiesysteem, of heeft er één die door betere isolatie en eisen niet meer up-to-date is.

Drie sprekers

Op dit webinar zullen drie sprekers actief zijn:

  • Patrick Jansen, hoofd innovatie en kennismanagement van Rensa. Hij gaat in op het belang van ventilatie, veranderingen op het gebied van regels en trends, afwegingen bij keuzes voor systemen in de renovatie, en de gevolgen van het luchtdicht renoveren voor de binnenluchtkwaliteit
  • Jan Verdonck, productspecialist bij Jaga. Hij gaat in op decentrale oplossingen, waarbij integraal gerenoveerd kan worden in combinatie met isolatie, verwarming en ventilatie, met eventueel zelfs warmteterugwinning. Tips en trucs voor ontwerp, installatie en onderhoud.
  • Yuri Pelser, duurzaamheidsspecialist bij Ymere. Hij gaat specifiek in op concrete oplossingen die de corporatie samen met marktpartijen voor projecten ontwikkel. Maar belangrijker: hoe leren technische professionals comfort en communicatiebehoeftes van eindgebruikers te vertalen zodat dit leidt tot een grotere eindkwaliteit en hogere klanttevredenheid.

Presentatie is in handen van Eddy Buiting, hoofdredacteur van Installatie en Sanitair en Installatie.nl. Een webinar is een online seminar dat vanachter de eigen pc gevolgd kan worden. Naast een presentatie in beeld en in powerpoint, neemt de kijker deel aan polls en kan hij via een chatfunctie vragen stellen in de uitzending. Een team van moderatoren zit klaar om de vragen te beantwoorden of door te zetten naar de studio. Na afloop is de uitzending terug te kijken via een terugkijklink. Eerdere webinars terugkijken kan via deze site.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.