Partnercontent
#Uitvoering

Vier isolatietrends die je als aannemer zeker moet kennen

Iedereen wil natuurlijk zo weinig mogelijk betalen voor hun energierekening, wat veel verschillende methoden kunnen zorgen. Zo kun jij als aannemer ook zeker helpen, bijvoorbeeld door het huis te isoleren. Op deze manier kan de consument direct al veel energie en daardoor geld besparen. Daarnaast is isolatie natuurlijk ook van belang voor het milieu. Sterker nog, het is eigenlijk belangrijker dan ooit voor ons milieu. Het is daarom begrijpelijk dat er constant nieuwe ontwikkelingen gecreëerd worden op dit vlak. In dit artikel worden dan ook de vier nieuwste isolatietrends genoemd, die jij als aannemer mogelijk ook zult gaan gebruiken in de toekomst. 

Luchtdicht bouwen 

Minder geld betalen voor een energierekening kan gedaan worden met energie vergelijken, maar hier kan ook gezorgd worden door een aannemer. Zo kun je luchtdicht een huis gaan bouwen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tocht en luchtverplaatsing met name bij het dak gebeurt, maar ook ter hoogte van de vloer en bij de aansluiting van de deuren en ramen. Het is dan ook logisch dat hier veel warmte verloren gaat. Door als aannemer een huis luchtdicht te bouwen zul je ervoor zorgen dat nadelige luchtstromingen en warmteverlies gestopt worden. De woning is met een doeltreffende luchtdichting hierdoor veel beter geïsoleerd, terwijl het huis ook energetisch een stuk beter zal scoren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Icynene, wat een gespoten isolatieschuim. Dit moet naadloos en zonder kieren aangebracht worden.

Biologische isolatie

Ook het gebruik van biologische isolatie is zeker in opkomst, net zoals het deelnemen aan een energiecollectief. De materialen die hierbij gebruikt worden zijn dus goed voor het milieu, terwijl ze ook nog eens een aantal specifieke pluspunten hebben. Zo is het over het algemeen recyclebaar, terwijl biologische isolatie in sommige gevallen ook nog eens composteerbaar is. Daarnaast is het onuitputtelijk beschikbaar en heeft het een hoge warmteopslagcapaciteit. Biologische isolatie is voor de gezondheid in de woning bovendien ook echt van meerwaarde, wat natuurlijk ook een groot voordeel is van deze trend. Wil je klant biologische isolatie in het huis? Jij kunt dan als aannemer gebruik maken van diverse materialen, waarbij je onder meer kunt denken aan hennep, stro, kurk, houtvezel, schelpen, katoen of zelfs schapenwol

Akoestische isolatie

Veel mensen ondervinden hinder door het lawaai van het wegverkeer. Woont jouw klant in de buurt van een snelweg? Het is dan zeker mogelijk om akoestische isolatie te overwegen, dit is zelfs een goed idee om te doen. Geluidsisolatie verdient namelijk echt meer aandacht, vooral doordat we steeds dichter op elkaar gaan wonen door ruimtegebrek. Er zijn twee typen akoestische isolatie waar je gebruik van kunt maken als je ervoor wilt zorgen dat je klant minder last heeft van geluiden. Zo kun je een betere akoestiek in de ruimte zelf creëren, maar vaak wordt akoestische isolatie toegepast om geluid van buitenaf te weren. Dit probleem kan dus opgelost worden met behulp van geluidsisolatie, zoals akoestische isolatie ook wel genoemd wordt. 

Vochtregulering

Je moet vochtregulerend bouwen eigenlijk zien als een ademende jas. Hiermee zorg je als aannemer ervoor dat de klant de regen en koude wind buiten houdt, maar alsnog laat het wel damp door. Door vochtregulerende materialen te combineren met dampopen kan dit principe toegepast worden op een huis. Hiervoor is een regen- en winddichte buitenlaag nodig waar alsnog wel damp door naar buiten kan, wat mogelijk is met bijvoorbeeld onderdakfolie. Ook isolatiemateriaal zal nodig zijn. Hierbij kun je onder meer denken aan houtvezel, Icynene en minerale wol. Dit kan damp vervoeren van binnen naar buiten, maar ook omgekeerd. Een vochtgestuurd damp- en luchtscherm zal bovendien in de zomer het dakgebinte naar binnenuit laten uitdrogen. 

Dit artikel is partnercontent van Easyswitch.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.