#Uitvoering

Vochtige gevels, geen ventilatie

(Beeld: Tony Tati/Pennestreek.nl)

Natte plekken in de gevels van hun woning. Gevolg van gebrekkig gemonteerde daktrimmen en/of lekkage, zoals de kopers stellen? De hemelwaterafvoeren zijn volgens hen ook niet goed gemonteerd. Of is er iets anders aan de hand? De Raad van Arbitrage oordeelt.

De woning waarover de zaak gaat is in bouwteam gerealiseerd, met de architect als directievoerder. Er geldt de Woningborgregeling. Een koper van een andere woning in het project heeft ook al een klacht ingediend over natte plekken in de gevels en ondeugdelijk gemonteerde daktrimmen. Er ligt als gevolg daarvan een bemiddelingsrapport van Woningborg, waarin het advies staat de daktrimmen waar nodig opnieuw en beter te monteren. Daarnaast: om open stootvoegen (twee boven elkaar) aan te brengen in het halfsteens metselwerk (de bovenste direct onder de dakvloer), waardoor de spouw enigszins kan ventileren en het metselwerk sneller kan drogen.

‘Volgens detailtekening’

De aannemer stelt dat er geen gebrek is en dat hij het dak heeft uitgevoerd volgens de detailtekeningen van de architect. Bovendien, zo stelt de aannemer, heeft hij zowel in het bouwteam als tijdens de uitvoering van het werk uitdrukkelijk gewezen op onvolkomenheden en een verbetervoorstel gedaan. Daarmee heeft hij naar eigen zeggen voldaan aan de waarschuwingsplicht. Daar komt bij dat de architect directie heeft gevoerd op het werk. Kortom: de aannemer valt niets te verwijten.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.