Praktijkcase
#Uitvoering

Voor het eerst aan de slag met Unidek PasDak

Dat is toch prachtig? Zo’n woning met een hoek- of kilkeper in het dak. Het isoleren van zo’n dak vraagt echter wel wat extra werk. Zeker als men het duurzaam en toekomstbestendig wil hebben. Door hogere Rc-waarden kan zelf zagen van dakelementen een uitdaging zijn, helemaal als ze ook nog perfect luchtdicht op elkaar moeten aansluiten. Bovendien geeft het afval. Maar waarom moeilijk doen als het ook met Unidek PasDak kan?

Kingspan Unidek verbeterde onlangs de Unidek PasDak service. Met deze service worden dakelementen vooraf volledig op maat gemaakt zodat u ze kant-en-klaar op de bouwplaats aangeleverd krijgt.

‘Als een trein’

Timmerman Edwin bouwt samen met zijn vrouw Mieke een nieuwe woning in het buitengebied van Bakel. Ze doen veel zelf en krijgen hulp van oom en aannemer Ben van Hal. Het is voor het eerst dat ze werken met Unidek PasDak. “Door Kombi Uden werden we geattendeerd op de mogelijkheid om de dakisolatie vooraf te laten zagen door Kingspan Unidek”, vertelt Edwin. “Aangezien we veel zelf doen en graag wat wilden besparen op tijd en afval leek ons dat een welkome service.”

Ben vervolgt: “Ik werk al heel wat jaartjes in de bouw, maar had nog nooit eerder met zo’n pasdak gewerkt. Het begin was even goed kijken hoe en wat, maar toen het eerste element er eenmaal op lag, ging de rest als een trein. Edwin en ik monteerden de dakelementen en Mieke hielp ondertussen met de hijsklem en het aanbrengen van de LD-profielen, Zo lag het dak binnen no-time dicht!”

De 5 simpele stappen van een Unidek PasDak

Moeiteloos monteren vraagt aan de voorzijde een iets andere aanpak dan voorheen. Het belangrijkste is de tekening. Hierop wordt alles gebaseerd. Het stappenplan is als volgt:

 • Stap 1 is het aanleveren van de werktekening als PDF-, DWG-, of IFC-bestand. Hoe nauwkeuriger deze tekening, hoe soepeler het proces.
 • In stap 2 krijgt u van ons, naar aanleiding van uw tekening, een volledige set tekeningen retour. Die bestaat uit een legplan met maatvoering, codering en doorsneden.
 • Bij stap 3 controleert u het legplan zorgvuldig en zetten we samen de laatste puntjes op de ‘i’ als dat nodig is. Want het moet wel goed zijn! Eventuele correcties of aanpassingen op ons eerste voorstel zijn kosteloos. U ontvangt als dat nodig is het definitieve legplan retour binnen 3 werkdagen.
 • Stap 4 betekent de beslissende stap: Als u akkoord bent met het definitieve voorstel, tekent u het legplan voor akkoord en stuurt u deze aan ons terug. Daarna gaan wij aan de slag!  
 • Bij de 5e en laatste stap, starten we direct met de productie van de dakelementen en zagen ze precies op maat. U krijgt de dakelementen dan binnen 12 werkdagen op maat aangeleverd op de bouwplaats en kunt direct aan de slag!

Niet voor niets een service

Wanneer u voor het eerst met Unidek PasDak gaat werken, kunt u gebruik maken van onze demonstratie-service. Een demonstrateur komt dan uitleg geven voordat u begint met het eerste dakelement. Dat is extra service van de zaak en scheelt tijd en uitzoekwerk.

En dan.. Aan de slag!

Als de elementen eenmaal geleverd zijn, begint het echte werk. Bekijk hier de animatie over de verwerking van Unidek PasDak:

Andere verbeteringen die zijn doorgevoerd in het proces:

 • Een nieuwe, duidelijke offerte die sneller verstuurd wordt
 • Korte communicatielijnen en een helder stappenplan
 • Een duidelijker legplan
 • Eenvoudigere tekeningcontrole

Waarom aannemers zouden moeten stoppen met zagen

Het kiezen voor fabrieksmatig laten zagen heeft uiteraard altijd voordelen boven handmatig zagen. Zaagoptimalisatie betekent sowieso minder m2 materiaal en daarnaast kunt u de investering ruimschoots terugverdienen door:

 • Snelle montage
 • Minder mankracht en kraantijd
 • Hogere luchtdichtheid
 • Minder afval
 • Technische ondersteuning
 • Duidelijk legplan

Op de website stopmetzagen.nl staan deze voordelen afzonderlijk uitgelegd. Ook kunt u hier eenvoudig een gratis Quickscan aanvragen, referentieprojecten bekijken of zien hoe het stappenplan precies in elkaar steekt.

Dit artikel is partnercontent van Kingspan Unidek.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.