#Uitvoering

Vraaggestuurd ventilatiesysteem voor renovatiemarkt

(Foto: Duco)

Duco komt op de installatiebeurs VSK met een nieuw mechanisch ventilatiesysteem voor de renovatiemarkt. De Belgische ventilatiespecialist mikt met de DucoBox Reno op de miljoenen huishoudens die een ventilator met oude wisselstroommotor hebben.

De DucoBox Reno is een mv-box die een stuk minder stroom verbruikt. Het maakt het ventilatiesysteem door sensoren vraaggestuurd, en door snelle kopieerbare inregeling is hij snel te monteren bij grootschalige renovaties van bijvoorbeeld corporatiewoningen. Miljoenen huishoudens hebben nog systemen met wisselstroommotor. Een moderne ventilator op gelijkstroom is zuiniger en produceert minder geluid.

Sensor

De DucoBox Reno is standaard voorzien van een geïntegreerde vochtsensor in het slakkenhuis van de ventilatiebox. Deze sensor zorgt ervoor dat de ventilator automatisch harder gaat draaien op het moment dat de afgezogen lucht vochtiger wordt. Een hele handige eigenschap, want hierdoor hoeft de mechanische ventilator niet meer handmatig hoger gezet te worden op het moment dat de bewoner gaat douchen of koken.

Compact

De compacte vierkante ventilatiebox (378 mm x 363 mm x 200 mm) kan aan het plafond, aan de wand, op de vloer of aan het schuine dak gemonteerd worden. Op de VSK komt Duco ook met nieuwe balansventilatietoestellen (systeem D).

Tijdens de VSK – van 17 tot en met 20 mei in de Jaarbeurs – introduceert DUCO ook variant op het bestaande balansventilatietoestel DucoBox, de Energy Comfort 400 en de Comfort Plus, die 350, 450, of 550 m3/u kan ventileren met warmteterugwinning.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.