Partnercontent
#Uitvoering

Waarom elke aannemer een evacuatieglijbaan op kantoor moet laten bouwen

Als aannemer denk je bij het bouwen van een kantoor waarschijnlijk aan stevige constructies en esthetische ontwerpen. Hoewel het belangrijk is om te zorgen voor een inspirerende werkomgeving, is het net zo cruciaal om de veiligheid van de werknemers te waarborgen. In noodsituaties, zoals brand of aardbevingen, kan het evacueren van een gebouw een uitdagende taak zijn. Hier komt de evacuatieglijbaan in beeld – een innovatieve en doeltreffende manier om snel en veilig uit een gebouw te ontsnappen. In deze blog ontdek je waarom elke aannemer een evacuatieglijbaan op kantoor moet laten bouwen om de veiligheid van werknemers te verhogen en potentiële risico’s te minimaliseren.

Snelheid en efficiëntie

In noodgevallen is tijd van essentieel belang. Traditionele evacuatieroutes, zoals trappen, kunnen verstopt raken door paniek en stress, waardoor kostbare minuten verloren gaan. Een evacuatieglijbaan biedt een snelle en efficiënte manier om meerdere verdiepingen in enkele seconden af te leggen. Werknemers kunnen veilig naar beneden glijden zonder in de weg te staan of elkaar te hinderen, waardoor de evacuatie soepel en georganiseerd verloopt.

Geschikt voor iedereen en overal

Een evacuatieglijbaan is een inclusieve oplossing die geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd, mobiliteit of lichamelijke beperkingen. In tegenstelling tot trappen, die moeilijk toegankelijk kunnen zijn voor mensen met beperkte mobiliteit, kunnen evacuatieglijbanen door iedereen worden gebruikt. Dit omvat ook werknemers die gewond zijn geraakt en geen gebruik kunnen maken van trappen .Ook kun je met een rvs glijbaan flink wat ruimte besparen. Glijbanen kunnen namelijk verticaal worden geplaatst, waardoor kostbare ruimte wordt bespaard die anders wordt ingenomen door trappen of gangen.

Minimaliseert risico op letsel

In noodsituaties kunnen paniek en verwarring leiden tot ongelukken, zoals struikelen en vallen op trappen. Met een evacuatieglijbaan wordt het risico op letsels verminderd omdat werknemers gecontroleerd en veilig kunnen glijden. De glijbaan is ontworpen met duurzame materialen die bestand zijn tegen hitte en impact, waardoor het een veilige evacuatie-optie is.

Verbetert het veiligheidsbewustzijn

Het hebben van een evacuatieglijbaan op kantoor bevordert het bewustzijn van veiligheid bij werknemers. Het maakt deel uit van een algehele veiligheidscultuur en benadrukt het belang van noodplanning en evacuatietraining. Werknemers zullen zich bewuster worden van de evacuatieprocedures en beter voorbereid zijn op noodsituaties.

Voldoet aan wettelijke voorschriften

In veel landen en regio’s zijn er wettelijke voorschriften voor de evacuatieprocedures en nooduitgangen in gebouwen. Door een evacuatieglijbaan op kantoor te laten bouwen, voldoe je aan deze voorschriften en minimaliseer je het risico op boetes of juridische gevolgen bij niet-naleving.

Positieve invloed op bedrijfsimago

Het implementeren van een evacuatieglijbaan toont niet alleen betrokkenheid bij de veiligheid van werknemers, maar kan ook een positieve invloed hebben op het imago van het bedrijf. Het laat zien dat het bedrijf investeert in de gezondheid en het welzijn van werknemers, wat kan bijdragen aan een positieve werksfeer en aantrekkelijkheid als werkgever.

Dit artikel is partnercontent van IJslander.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.