#Uitvoering

Warmtepompen met zoneregeling: van particuliere tot projectmatige bouw

Zoneregeling voor verwarming en koeling in huis wordt steeds belangrijker. Zeker nu er steeds meer wordt thuisgewerkt. Dus zoeken we naar een universeel geschikte werkwijze voor cv-ketels, stadsverwarming en warmtepompen. Een manier die kan worden toegepast in zowel enkelvoudige, particuliere woningen als bij seriematige woningbouw. Eisma Bouwmedia houdt over dit onderwerp in samenwerking met Resideo – fabrikant van de bekende Honeywell Home thermostaten – een webinar. De uitzending vanuit Studio Eisma is op dinsdag 16 november live te bekijken.

In het webinar ‘Warmtepompen met zoneregeling: van particuliere tot projectmatige bouw’ bespreekt Eisma Bouwmedia in samenwerking met fabrikant Resideo de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. De klant wil steeds meer klimaat ‘op maat’, kiest daarbij vaak voor vloerverwarming en wil dat per ruimte kunnen bedienen. Arnold Bakker van Resideo is één van de sprekers tijdens het webinar. Hij vertelt hoe je met evohome zoneregeling invulling geeft aan deze groeiende vraag vanuit de markt, en hoe je de master/master-regeling kunt toepassen in combinatie met een warmtepomp. Ook de voordelen van zoneregeling komen aan bod, net als het Bouwbesluit. Deze regelgeving verplicht de installateur bij de vervanging van een cv-ketel of radiatoren om de regeling per vertrek toe te passen. Het is dan nog maar een kleine stap naar de installatie van evohome.

77 nieuwbouwwoningen

Tweede spreker tijdens het webinar is project-engineer Tom van Dalen van HEK installaties. Dit bedrijf past op dit moment slimme zoneregeling toe in combinatie met een warmtepomp bij een seriematig project van 77 nieuwbouwwoningen in Oosterhout. Hoe pak je zoiets in de praktijk aan? En wat zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten? In het webinar ‘Warmtepompen met zoneregeling: van particuliere tot projectmatige bouw’ deelt hij zijn ervaringen. Ook is er volop de mogelijkheid om tijdens de uitzending vragen te stellen. Wil je in een uur helemaal worden bijgepraat over zoneregeling, in combinatie met warmtepompen? Het gratis webinar is op dinsdag 16 november om 12.30 uur live te volgen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.