#Uitvoering

Webinar ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’

Biosintrum in aanbouw. (Foto: Alex J. de Haan)

Overtuigd dat hout aan belang gaat winnen in de bouw? Begrepen dat je met hout zo goed als alles kunt bouwen: grondgebonden woningen, meerlaagse appartementgebouwen, zelfs torenflats? Van plan om ook meer met hout te gaan bouwen? In het webinar ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’ op 14 mei gaat een panel van experts in op de technische mogelijkheden en uitdagingen van bouwen met hout. Hierbij gaat het over zowel kruislaaghout (CLT) als houtskeletbouw.

Vragen die aan de orde komen zijn:

  • Hoe belangrijk is het integraal ontwerpen vooraf bij houtbouw?
  • Hoe wordt omgegaan met de verschillen in tolerantie tussen houtbouw (die veel preciezer is) en de andere materialen waarmee het gebouw wordt gerealiseerd?
  • Hoe te voldoen aan brandveiligheidseisen?
  • Hoe groot zijn de overspanningen die in houtbouw te realiseren zijn en hoe wordt dit berekend?
  • Hoe werkt ‘droge montage’ bij hoge eisen van luchtdichting?
  • Hoe voldoe ik aan isolatie-eisen bij houtbouw?

Sprekers

Noud Paes is architect en mede-eigenaar van Paul de Ruiter Architects in Amsterdam. Dat bureau realiseerde het Bouwprijs-winnende Biosintrum in Oosterwolde en onlangs het Unilever-gebouw in Wageningen.

Eric de Munck is van huis uit academisch geschoold in tropisch bosbeheer. Al decennia bemant hij, in dienst van het Centrum Hout, een informatielijn voor iedereen die meer wil weten over het gebruik van hout in gebouwen. Hij geldt dan ook als een expert bij uitstek.

Vincent Raadschelders is directeur van Raadschelders Bouwadvies in Spaarndam. Eigenlijk een algemeen bouwadviesbedrijf, maar bijna uitsluitend bezig met houtconstructies. Zo werkt hij momenteel aan een brandscherm van clt in het Scheveningse Circustheater.

Het webinar wordt gespresenteerd door Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van Het Houtblad. Aanmelden voor dit webinar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.